Recenze

Recenze kuchyňského robota ETA ActivMix Team 1103 90000

Recenze kuchyňského robota ETA ActivMix Team 1103 90000

 Jedná se sice o malý, nicméně zajímavý produkt, který toho v cenové skupině do 1000 Kč nabízí opravdu hodně. Výrobce uvádí, že se tento mixér hodí pro přípravu smoothie, koktejlů i ledové tříště. Tělo mixéru i nože jsou vyrobené z nerezové oceli.

Obsah balení

V podlouhlé krabici se celkově nachází jeden černý mixér s kovovým pláštěm, dále dvě 600 ml lahve, jedna o objemu 400 ml. Součástí příslušenství jsou dvě víčka s otvorem na pití, která jsou kompatibilní pro oba typy lahví, jelikož průměr závitu lahve je totožný. Pro udržení teploty výsledného produktu mixování výrobce přibalil neoprenové pouzdro, které se navléká poměrně obtížně a láhev s ním ztrácí stabilitu. Na druhou stranu neoprenový obal opravdu funguje a obsah lahve zůstane déle teplý. Poslední součástí balení je nerezový nůž, který se nasazuje zašroubováním přímo na láhev.

Používání a výsledky používání

Používání je snadné. Je nutné respektovat doporučenou maximální hranici pro plnění lahve před mixováním- výsledná směs je hodně provzdušněná a nabývá na objemu. Mixér má jednotnou rychlost, která se zapíná manuální páčkou a jejím stlačením dolů.

Co se týká výsledku mixování, je výborný na přípravu koktejlů, nebo promíchání surovin, pokud Vám nevadí poměrně hodně našlehaný obsah.

Největší klady

Největší výhodou tohoto mixér(k)u je jeho cena a rozmanité příslušenství. Po dobu testování nebyly objevené žádné vady ani nedokonalosti, alespoň co se týče materiálů a kvality výroby. Plusové body získávají i lahve, které jsou perfektně tvarované do ruky. Výhodou je i jeho velikost a snadná výměna mixovacích nožů za víčko s uzávěrem, čímž se umožňuje okamžité využití bez zbytečného dalšího nádobí.

Největší zápory

Mixér je poměrně hlučný. Pro srovnání se zvuk rovná zhruba dvojnásobku průměrného mixéru zapnutého na maximum. Na druhou stranu mixovat není třeba dlouho. Dle mé zkušenosti stačí 10 vteřin a to, co mixér nezpracoval, už nezpracuje, protože se začne přehřívat, na což i upozorňuje výrobce omezenou dobu stlačení zapínací páčky.

Jak bylo výše zmíněno, mixér byl testovaný převážně na mraženém ovoci zpracovaném společně s přidanou tekutinou. Výsledek není dokonalý, je sice pravda, že většina je rozmixovaná ve velmi krátkém čase, ale některé kousky, zůstanou ne úplně rozsekané kousky. Poslední nevýhodou je krátký kabel, který má pouze cca 1 metr, což neumožňuje manipulaci s mixérem v tak velkém rozsahu.

Závěr

S ohledem na svou zkušenost s tímto produktem, ho mohu doporučit především pro přípravu koktejlů, míchaných nápojů. Vyrobit banánový shake také jistě nebude problém. Mixér byl určen pro rychlou přípravu a následnou konzumaci, což jedině mohu doporučit. Tvar láhve je tvarován přesně do ruky, tudíž si jí běžci mohou vzít s sebou. Jak i nese název mixéru, je určený a mohu to potvrdit, spíše pro aktivní použití. Minimum času a maximální výsledek. Pro každodenní zapojení do vařícího procesu se ale nehodí.